Požár průmyslové haly v Hrbově

7 hasičských jednotek zasahovalo v pátek v noci v Hrbově u požáru průmyslové haly, která byla při jejich příjezdu už celá v plamenech. Na místě byli i policisté, zasahovala tady i záchranná služba. Podle jejího krajského mluvčího odvezla jednoho člověka s těžším zraněním na popáleninové centrum do Brna.

Foto: HZS Kraje Vysočina

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo před půl jedenáctou v noci. Při požáru se zranil jeden muž, který se zapojil do hasebních prací ještě před příjezdem hasičů k požáru. Zdravotníci ho po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice. Úplná likvidace požáru proběhla po půlnoci. U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí, Měřína, Velkého Meziříčí – Hrbova, Křižanova, Radostína nad Oslavou a Rudíkova. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 2 miliony korun. Požár poškodil dílnu, její vybavení a několik motocyklů.

Hasiči museli v přilehlém rybníku použít nornou stěnu kvůli úniku chemických látek.

Na místě zůstala po odjezdu ostatních sborů jednotka dobrovolných hasičů z Hrbova, která předtím při zásahu čerpala vodu do cisteren.

Archiv příspěvků

1 thought on “Požár průmyslové haly v Hrbově

  1. Pingback: Pomoc po požáru haly – Hrbov-Svařenov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 + eleven =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..