FOTO: Setkání zasloužilých hasičů Velkomeziříčska

Mám tady ještě jeden malý rest z loňského roku – v neděli 10. prosince se totiž v hrbovském kulturním domě sešli zasloužilí dobrovolní hasiči a hasičky velkomeziříčského okrsku. Nabízím fotografii od velitele těch hrbovských, Zbyňka Sedláčka.

Jinak loni se toho událo kolem hasičů poměrně hodně – v první řadě oslavili 80. výročí založení sboru, jako téměř každý rok se i loni zúčastnili memoriálu zasloužilých členů ve Velkém Meziříčí, v září se zapojili do cvičení dálkové dopravy vody v Mostištích (ze kterého vám mimochodem nabízím úchvatné záběry a fotky 🙂 ) a v neposlední řadě uspořádali hasiči k příležitosti každoroční svatováclavské pouti taky den otevřených dveří ve zbrojnici spolu s malým venkovním posezením.

Ostatně – loňský rok byl na všemožné kulturní akce v Hrbově a Svařenově poměrně bohatý – pořádali je kromě hasičů i myslivci, členové komise pro místní správu a všemožní další dobrovolníci. Po pandemii covidu se dá říct, že už se uskutečnily snad všechny tradiční akce – maškara i karneval, pálení čarodějnic, velikonoční škrkačka, obě poutě – svařenovská i hrbovská, maškara, dětské sportovní odpoledne v gesci myslivců – stejně jako Poslední leč. Ke konci roku pak komise pro místní správu uspořádala i rozsvěcení vánočního stromku a do Hrbova a Svařenova přišel taky Mikuláš. Ke všem vám nabízím fotografie i videa – ať vlastní nebo získaná z dalších zdrojů.

Jak vidíte, děje se toho v obou obcích během roku poměrně dost, snad to bude podobné i letos. Prozatím je to maškara se zábavou a karnevalem. Znám už ale i termíny poutí – svařenovská svatojánská bude v neděli 19. 5, hrbovská svatováclavská pak v neděli 29. 9.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − five =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..