Jarní úklid a letošní plány oprav

Silnice už se letos nejspíš větší sněhové nadílky nedočkají, postupně proto začíná jarní úklid. V Hrbově bude v pondělí 22. dubna, uvedlo město.

Městský zpravodaj Velkomeziříčsko taky zveřejnil, jaké opravy a investice čekají místní část Hrbov-Svařenov dle rozpočtu místních částí. Předně je to rekonstrukce chodníků u kulturního domu. Ten chce ostatně Komise pro místní správu dovybavit a opravit jeho fasádu. Částečnou opravou fasády už kulturní dům prošel v minulých letech, teď se má oprava dokončit.

Dále se chystá prodloužení veřejného osvětlení k novým domkům. Navíc v lokalitě Ve Vrchách mají být opraveny inženýrské sítě a kanalizace.

Komise dále plánuje opravu oplocení hřiště a u kapličky chce vybudovat nové posezení (včetně zastřešení) a opravit lavičky. Zároveň plánuje nákup nového traktůrku na sečení trávy nebo do hasičské zbrojnice nové stoly.

Městské zastupitelstvo taky už schválilo rozpočet místních částí na tento rok. Z něj vyplývá mimo jiné, že místní část plánuje opravy i stavbu nových obecních cest nebo opravu rybníka pod Svařenovem. Peníze místní část vyčlenila též na údržbu tenisového kurtu.

Doplním ještě, že 5. května se mají hasiči účastnit okrskové hasičské soutěže. A v neděli 19. května je tradiční svařenovská Svatojánská pouť.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 − one =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..