VÝSLEDKY voleb – AKTUALIZOVÁNO

Tohle jsou výsledky voleb do městského zastupitelstva za okrsek 9 – tedy za Hrbov a Svařenov. Jak můžete vidět, za Hrbov a Svařenov s drtivou převahou tentokrát zvítězilo uskupení Společně VM – dali jste jim 62,17 % hlasů. V roce 2018 jste jich přitom tomuto uskupení dali jen 21,54 %.

Druzí v pořadí jsou KDU-ČSL a nezávislí kandidáti – letos 23,79 %, v roce 2018 byli za Hrbov a Svařenov absolutními vítězi s 23,17 % hlasů.

Do třetice – PRO Velké Meziříčí s 9,59 % hlasů. A nakonec ODS spolu s TOP 09 a nezávislými – 4,45 % hlasů.

Pavel Oulehla, zdroj: spolecnevm.cz

Zajímavostí je, že se do zastupitelstva Velkého Meziříčí dostal taky 29letý hrbovský občan Pavel Oulehla. Profesně se po studiích začal věnovat projektování vodního hospodářství a krajinného inženýrství. Zároveň je velkomeziříčským skautem a v poslední době spolupracoval třeba na komunitních výsadbách nebo budování tůní. Aktuálně se podle svých slov věnuje taky péči o rodinný statek.

Pokud mám správné informace, je to v porevoluční historii obou obcí první místní občan v městském zastupitelstvu.

Výsledky voleb do komise pro místní správu

Výsledky volby členů komise pro místní správu, zdroj: Vladimír Sedláček

Kromě nových zastupitelů vybírali místní taky členy komise pro místní správu. Ta je ze zákona iniciativním, poradním případně výkonným orgánem městské rady a radou jsou její členové také jmenováni a jsou jí též odpovědní. Ve Velkém Meziříčí se komise pro místní správu dlouhodobě zpravidla obsazují těmi, které při volbách do zastupitelstev obcí zvolí občané konkrétní místní části.

Letos jste odevzdali 96 volebních lístků, volilo se 7 členů komise.

  1. Vladimír Sedláček – 74
  2. Ing. Kratochvíl Martin – 55
  3. Pacal Josef – 44
  4. Holík Ondřej – 34
  5. Havlíček František – 26
  6. Vlachová Petra – 23
  7. Kališ Milan – 22

Dalšími kandidáty byli: Ing. Smejkal Miloš (18 hlasů), Ing Dohnal Pavel (17 hl.), Vala Milan (17 hl.), Vrbka Karel (15 hl.), Pacal Josef ml. (11 hl.), Valová Kateřina (9 hl.), Kučera Vlastimil (8 hl.), Buková Pavlína (7 hl.), Juda Jindřich (6 hl.), Sedláček Zbyněk (6 hl.), Ing Pavel Pešek (6 hl.), Tomanová Radka (5 hl.), Pacal Jan (5 hl.), Sláma Milan (5 hl.). Další občané pak obdrželi do 5 hlasů.

Doplňuji ještě, jak jste pro zajímavost volili před čtyřmi lety.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

nineteen − seventeen =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..