Cyklovýlety a přírodní koupaliště #3

🏊‍♀️🚲Máme před sebou další víkend a já proto nabízím další cyklovýlet spojený s koupáním. Ten jsem před pár týdny absolvoval během měřínské pouti, takže moje kroky směřovaly jasně na měřínský Nový rybník. Tentokrát počasí asi úplně přát výletům nebude, ale třeba příští týden ano 🙂

🗺Z Hrbova se k rybníku pohodlně dostanete po silnicích třetí třídy přes Frankův Zhořec, Novou Zhoř a v Měříně pod hřbitovem doleva k zemědělskému družstvu. Dostanete se rovnou na hráz. Voda je tam hluboká.

🏖 Pohodlnější je proto pláž – kdysi písečná – blíže k hlavní silnici. Pokud se nechcete přímo slunit na louce, je tam malý stromový hájek, dá se v něm ukrýt.

🅿️ Parkování je tam takové neoficiální, v horkých dnech našlapané.

🍹🌭 Občerstvení na místě nepořídíte, v městysu ale ano, je tam i večerka.

⛵🎣 Kromě plavání si tam pouze zachytáte ryby – jde o lovný revír.

🚾 Toaleta je ukrytá nedaleko pláže – klasická kadibudka 🙂

💧🔍 Kvalita vody – subjektivně je obstojná, voda nezapáchá a není zelená, ovšem pamatujte – je to rybník s rybami a bahnem. Voda průzračná není 🤔

Krom měřínského rybníku jsem stihnul ještě navštívit Černou. A to po silnici přes Meziříčko. Ano – ten kopec se zdá být zabiják. Ale není to tak. Horší je “mejto” 🙂 Pokud se ale ani tak necítíte, dá se do Černé šikovně uhnout a podjet dálnici směrem k pile ještě před Meziříčkem.

Jen doplním, že tipy na cyklovýlet vždy najdete v premiéře na novém instagramovém profilu @hrbov_svarenov a na fecebooku, sem je dodám vždy s menším zpožděním.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ten − nine =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..