Cyklovýlety a přírodní koupaliště #2

❓Někdo vám tady slíbil reportáž z dalšího přírodního koupaliště… a byl jsem to já 🙂

🗺 Tentokrát si zajedeme trochu dál – do Dolní Rožínky. Nepodceňuju vás, ale pohodlnější je to autem nebo na motorce – třeba cestou ze Šiklova mlýna. Jde o zatopený lom na okraji obce směrem na Zvoli.

🅿️ Parkování je přímo u lomu, na auto prakticky vidíte z vody. V minulých letech pamatuji, že bylo během otevírací doby stánku zpoplatněné.

🏖 Pláže kolem dokola jsou travnaté, ze tří stran prakticky na stejné úrovni jako hladina vody. Ze strany od parkoviště je voda mělčí, vhodná pro děti. Ze strany od stavidla naopak hluboká. Tam se také zvedá terén několik metrů nad hladinu a další odpočinkový prostor je pak na skalách nad vodou. I z nich se dá dolů sejít k vodě.

🚾👙 V minulých letech zde fungovaly jak toalety tak převlékací kabinka – toalety byly při mé návštěvě cca před 3 týdny zamknuté, kabinka naopak volně přístupná.

🌭🍹Občerstvení bylo v minulých letech k zakoupení ve stánku přímo na místě, naposledy byl ale stánek zavřený. Zřejmě sezóna teprve začne. Po cestě je ale několik restaurací, jedna přímo v Dolní Rožínce a také je tam prodejna COOP.

🌡💧🔍Teplota vody je poněkud nižší než v Netíně – lom je přece jen zřejmě hlubší. Ovšem kvalita vody je luxusní. I v pokročilém létě vidíte desítky centimetrů pod hladinu. Ve vodě jsou sice ryby, ale voda ani tak nezapáchá.

⛵🏊‍♀️ Kromě plavání tady ale s dalším typem vodních radovánek moc nepočítejte – vodní plocha je malá. Pokud se něco nezměnilo, lom je lovným revírem.

Mapku tentokrát nepřikládám, nefungovaly mi hodinky se záznamem trasy 😞 Příště prověřím zase nějaký bližší rybník. 🙂

(Prosím, nejezděte sem všichni, rozdělte se nějak 😀 )

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 3 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..