Zasedne zastupitelstvo

Dlouho odkládané 13. zasedání velkomeziříčského zastupitelstva se uskuteční v úterý 28. dubna v 15:00 v Jupiter clubu. A bude poněkud netradiční, protože jeho termín výrazně posunul nouzový stav spojený s pandemií koronaviru.

Zastupitelé budou jednat ve velkém sále, veřejnost pak v koncertním sále. A protože mají občané ze zákona právo vyjadřovat se k projednávaným věcem, zastupitelstvo jim umožní diskutovat skrze videokonferenci.

Program celého zasedání najdete zde. Je na něm 72 bodů, což mírně řečeno není zrovna málo. Většina bodů se týká převodů, směn, koupě a prodejů pozemků. V našem případě se konkrétně Svařenova týká několik bodů:

  • 13. – směna části pozemku parc. č. 93/1 za část pozemku 94/3
  • 25. – prodej části pozemku parc. č. 93/1
  • 26. – prodej části pozemku parc. č. 939/3

Zastupitelstvo má mimo jiné rozhodnout o odměnách pro zastupitele města a také o finančních plněních členům komisí (body 37 a 38). Projednávat se bude i zřízení příspěvkové organizace Sportoviště VM (navazuje na to i v jednom dalším bodě příspěvek na provoz od 1. 9. letošního roku), na programu jsou v bodě 42 i rozbory hospodaření místních částí za rok 2019 a rozpočty na rok 2020.

Spíš pro zajímavost – znovu se bude probírat bezúplatný převod tzv. Loupežnického mostu u skládky ve Velkém Meziříčí. A město má na stole také blíže neurčenou žádost společnosti Lidl o spolupráci s Velkým Meziříčím.

Zdá se, že také politický život už se pomalu po týdnech nouzového stavu vrací do starých kolejí.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

11 − 8 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..