Nové lavičky, čekárny i atrakce na hřiště

Nová lavička u kulturního domu (jaro 2016)

Nová lavička u kulturního domu (jaro 2016)

Opravené lavičky nebo stroj na cvičení. Některé novinky už máte možnost vidět přímo v obcích. Komise pro místní správu nechala opravit dřevěné odpadkové koše, lavičky, ale i autobusové čekárny v obou osadách. Na dětském hřišti už je také nainstalovaný nový cvičící stroj i pro dospělé. Podle posledních zpráv také členové komise podle svého předsedy Vladimíra Sedláčka uvažují o tom, jestli na hřišti za hasičskou zbrojnicí přibude jeden nebo dva basketbalové koše. Pronájem hřiště v minulosti vyjednali s nynější majitelkou pozemku, proto by rádi asfaltovou plochu upotřebili. Ta navíc slouží jako přístupová cesta do hasičské zbrojnice.

Členové komise mají pro letošní rok v plánu také vyasfaltovat svařenovskou náves, zejména pak lépe zabezpečit bývalou obecní studnu. Ta není na silnici výrazně označena a křehký betonový kryt je nebezpečím hlavně pro auta.

Podle cca 2-3 týdny staré informace též hrozí, že město nechá odstranit staré atrakce na dětských hřištích v Hrbově a Svařenově. Nesplňují totiž podmínky pro udělení bezpečnostního atestu a město se proto zdráhá nést odpovědnost za případný úraz. Ve sportovním areálu přitom od loňského podzimu stojí atrakce zcela nové a certifikované.

A na závěr ještě připomínám, že místní hasiči mají zažádáno o dotaci na nové auto. Mělo by stát zhruba milion korun, část z ceny uhradí Hrbov a Svařenov ze svého rozpočtu, část by měla pokrýt evropská a státní dotace. Typově by šlo o dopravní automobil pro 6 osob s úložným prostorem pro požární stříkačku.

Doplněno 10. 5.: Krátkou zprávu o setkání starosty s Hrbovskými a Svařenovskými se můžete přečíst na webu Velkomeziříčska.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

20 − 18 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..