Kluziště, Mikuláš a rozsvěcení stromku

Komise plánuje rozsvěcení stromku v neděli 28. 11.

Slíbené rozsvěcení vánočního stromku u kulturního domu je naplánované na neděli 28. 11. Dohodli se na tom členové komise pro místní správu. Podle jejího předsedy Vladimíra Sedláčka ale ještě může všechno změnit epidemická situace v Česku a případná přísnější vládní opatření. Některá z nich už odpoledne předeslal premiér Andrej Babiš /ANO/, týkat se mají omezení přístupu do kulturních a sportovních zařízení neočkovaným lidem. Přesnější znění ale budeme znát ve čtvrtek.

Pokud by se rozsvěcení konalo, pak jen ve venkovním prostoru, v 17 hodin u kulturního domu s občerstvením podávaným výdejním oknem ven.

Jasné už je, že ani Mikulášská nadílka se neuskuteční tak, jak jsme byli zvyklí. Pokud by se konala, musela by proběhnout velmi podobně jako loni – tedy výhradně venku a striktně bez vstupu do domů a ideálně bez podávání občerstvení. Předběžně asi v sobotu 4. prosince. Konečné rozhodnutí přípravného Mikulášského výboru ještě zveřejním v dalších dnech.

Zdroj: NovinyVM.cz

Nakonec ale ještě alespoň jedno světýlko na konci tunelu – místní část plánuje, že by v příštím roce ve sportovním areálu mezi Hrbovem a Svařenovem vyrostlo mobilní umělé kluziště, které zapůjčí město. Nyní už je můžete vidět instalované na náměstí ve Velkém Meziříčí, kde bude po dobu adventních trhů (podle reklamního plakátu) instalované až do 2. ledna 2022. Právě naše místní část má výhodu, že disponuje osvětleným a oploceným areálem uprostřed obce, takže by po Novém roce mohlo vyrůst na pár měsíců právě tam.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × five =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..