A začala taky výsadba nových stromů

Nově vysazené třešně pilovité ‘Kiku-Shidare” u hrbovské kaple, foto: Vladimír Sedláček

Kromě toho, že se v Hrbově v posledních měsících stromy kácely, se teď nově začaly taky vysazovat. Od Vladimíra Sedláčka z komise pro místní správu přináším podrobnosti, které dodal Jan Oulehla, který práce vykonává.

U hrbovské kaple je vysazena třešeň pilovitá ´Kiku-Shidare´, u dětského hřiště třešeň Kaštánka, jírovec pleťový ´Briotii´nad autobusovou zastávkou, lípa velkolistá u lavičky a líska turecká na západním okraji požární nádrže. Podrobněji:

“Namísto tújí před kaplí sv. Václava jsou nově vysazené dvě třešně pilovité (sakury) ´Kiku Shidare´. Jejich vzrůst neomezí výhled na kapli a zanechá otevřený prostor. Na začátku jara budou v následujících letech kvést plnými růžovými květy.

Třešeň Kaštánka, foto: Vladimír Sedláček

U dětského hřiště byla vysazena třešeň odrůdy Kaštánka. Velikou výhodou třešně oproti jiným ovocným druhům je neopadávání plodů. Nejen, že tím nebude vytvářen nevzhledný opad, ale také nedojde k nalákání bodavého hmyzu. Odrůda patří mezi třešně srdcovky

U autobusové zastávky je nově vysazený jírovec pleťový ´Briotii´, který je odolný klíněnce jírovcové. Na přelomu jara a léta vykvétá strom bohatými červenými květy. Plodí stejně jako jírovec maďal „koňské“ kaštany, jejichž sběr neodmyslitelně patří k dětským podzimním aktivitám.

Dále ve směru na Svařenov je vysazena lípa velkolistá, jejíž umístění koresponduje se stávající lípou na druhé straně odbočky.

Posledním vysazeným stromem při okraji požární nádrže je líska turecká. Plody stromu jsou srovnatelné s klasickými lískovými ořechy,” uvedl Vladimír Sedláček.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventeen − 5 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..