Vánoční a novoroční blahopřání

Vážení pravidelní i občasní návštěvníci těchto stránek,

další divoký rok se blíží ke konci a pomalu se dostáváme do roku dalšího. Nepřekvapilo by mě, kdyby byl ještě divočejší – doufám v pozitivním slova smyslu. 🙂

Ještě, než stihla skončit jedna katastrofa – pandemie covidu-19, zahájil ruský diktátor Vladimir Putin 24. února invazi na Ukrajinu. Svět je čím dál tím víc propojený, takže následky a různé souvislosti jsme pocítili i v Česku. Vlnu solidarity brzy pochopitelně doplnilo rozčarování ze všemožných – zejména ekonomických dopadů války, které dolehly prakticky na celý svět. Ty ostatně – prostřednictvím energetické krize – pociťujeme doteď.

Hrbov a Svařenov taky letos postihly hned tři požáry. Dva z nich způsobily jen malé škody, oheň z 1. dubna ale zničil celou dílnu. Naštěstí si nevyžádal žádné oběti na životech, pouze jedno zranění. Dílna i s vaším přispěním znovu stojí tam, kde má!

Letos nás ale stihly i příjemnější události – úplně poprvé se v Hrbově a Svařenově dalo bruslit bez toho, že bychom byli vázaní na přírodní led. Vrátili jsme se taky znovu k tradičnějším oslavám Velikonoc nebo pálení čarodějnic. Myslivci znovu uspořádali dětský sportovní den a taky Poslední leč. (Mimochodem – myslivci letos oslavili 20 let svého místního novodobého spolku) Rozsvítili jsme společně vánoční stromek. Zvolili jste si na další 4 roky své zástupce v městském zastupitelstvu i komisi pro místní správu. V obou obcích taky přibylo několik nových domů a brzy přibude pod Hrbovem nový rybník. A to je skutečně výběr jen toho nejzajímavějšího.

V příštím roce Česko oslaví 30 let samostatnosti. Čeká nás kromě jiného i zajímavé výročí – hrbovští a svařenovští hasiči oslaví 80 let od vzniku sboru. A krásných 20 let už za sebou budou mít i tyto webové stránky. Zachovejte jim přízeň i dál, já zas dál budu mít oči na šťopkách.

Přeji vám krásné Vánoce a přinejmenším zajímavý rok 2023!

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 + twelve =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..