AKTUALIZOVÁNO: Nová komise a výtěžek ze sbírky

Hrbov a Svařenov už má – stejně jako ostatní místní části – jasné složení zdejší komise pro místní správu. Oficiálně ji museli potvrdit členové městské rady na svém prvním jednání, jejíž je komise ze zákona poradním orgánem.

Kulturní dům bude mít nově natřenou fasádu

Předsedou bude v tomto volebním období i nadále Vladimír Sedláček z Hrbova, místopředsedou pak Martin Kratochvíl ze Svařenova. Dalšími členy komise jsou: Josef Pacal, Ondřej Holík, Ing. Miloš Smejkal, Karel Vrbka a Milan Kališ.

Komise měla zatím jedno zasedání, kde si zvolila vedení. Čeká ji sestavování rozpočtu na příští rok, jehož součástí mají být další opravy hasičské zbrojnice (ubourání komína a oprava okapů), oprava cest, prodloužení osvětlení a další. Komise v minulém složení plánovala mimo jiné rozšíření posezení u Štěpánkovy (Křečkovy) kapličky a umístění lavičky na cestě ke kapličce.

Rekonstrukce kulturního domu

Před několika dny se navíc rozjela oprava kulturního domu, jak jste si už mohli všimnout (viz foto výše i níže). Podle staronového předsedy komise pro místní správu Vladimíra Sedláčka půjde pouze o nátěr fasády a okapů, na což Hrbovu a Svařenovu připadla krajská dotace v rámci programu Obnova venkova Vysočiny 2022, která se dala uplatit pouze na budovy. Do budoucna ale komise plánuje dům odizolovat, opravit štít, umístit nové okapové svody na podkroví a stavební firma by měla dokončit sanaci krovů. Větší opravy už kulturní dům podstupoval v minulých letech – jen namátkově: omítky a strop v sále, podlahy, opravy obložení chodeb, elektroinstalace, toalet a místností. K letošní Poslední leči (která má být mimochodem 26. listopadu) by měl být už zrekonstruovaný taky výčep.

Rybník a kanalizace

Výstavba rybníka pod Hrbovem, 6. 11. 2022

Pokračuje taky výstavba rybníka pod Hrbovem, nejvyšší celková cena s DPH má být 2 miliony 38 tisíc korun, přičemž ministerská dotace je skoro milion a půl.

Město taky nechalo už dříve za 430 tisíc korun vypracovat projektovou dokumentaci na připojení Hrbova a Svařenova k společné kanalizaci. Podle dřívějších informací by výstavba mohla začít v příštím nebo spíše přespříštím roce.

Ještě zpět do města – právě městská rada na svém zasedání doporučila schválit zastupitelstvu, které se uskuteční 8. listopadu, aby město předalo Josefu Pacalovi z Hrbova i zbytek peněz z veřejné sbírky, kterou na něj vypsalo město na jaře po požáru jeho dílny. Část peněz – 230 tisíc – už obdržel během léta, celková vybraná částka byla 325 417 korun.

Archiv příspěvků

1 thought on “AKTUALIZOVÁNO: Nová komise a výtěžek ze sbírky

  1. Pingback: FOTO a VIDEO: Podzim v Hrbově a Svařenově – Hrbov-Svařenov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twelve − 12 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..