Kanalizace, digitalizace a tak dále

Ještě, než se rozprchnete na dovolené, přidám pár novinek o dění v obcích.

Od pondělí začíná obnova digitální katastrální mapy v Hrbově. To znamená, že úředníci budou přímo v obcích zjišťovat, nakolik odpovídají katastrální mapy realitě. Speciální komise budou v terénu zjišťovat hranice pozemků za účasti vlastníků, které si pozvou písemně předem. V zájmu vlastníků je určitě se zúčastnit posuzování. Po místním šetření pak bude pozemek zaměřen a nová katastrální mapa bude nejméně na 10 dní vystavena k veřejnému nahlédnutí (i dálkově, přes internet). Podrobněji o tom zde .

Velkou akcí bude ještě letos začátek výstavby rybníka pod Hrbovem. Místní část má na něj podle předsedy komise Vladimíra Sedláčka přidělenou dotaci 1,5 mil. korun, zbytek se uhradí z rozpočtu místní části. Kopnout do země by se mělo už v září, stavba potrvá rok – zejména kvůli přeložkám energií a kanálu. Co je zajímavé – 10 let nebude možné kvůli podmínkám dotace do rybníku nasadit ryby.

Co vás určitě zajímá, je kanalizace. Podle Vladimíra Sedláčka by měla výstavba začít v příštím nebo přespříštím roce. Řešilo se zatím kromě jiného i vedení přivaděče do Velkého Meziříčí. K němu budou připojeny i sousední Lavičky.

Z dalších akcí je zajímavá i výměna vrat do hasičské zbrojnice – ta stávající jsou pro průjezd hasičského auta příliš úzká. Místo nich dostane budova výsuvnou roletu. Zbrojnice se taky dočká opravy fasády.

Zcela nové fasády a taky odizolování se pak dočká kulturní dům, řemeslníci zároveň budou sanovat jeho krovy.

Znáte aplikaci Úřad v mobilu – hlasenirozhlasu.cz? Díky ní na svůj mobil už teď dostáváte hlášení z Velkého Meziříčí, brzy byste mohli dostávat do mobilu taky hlášení komise pro místní správu. Jakmile bude nějaké řešení k dispozici, dám vědět.

Tolik z plánovaných investic a oprav pod taktovkou místní části. Užívejte prázdnin a volna, i během léta budu příležitostně informovat o novinkách.

Archiv příspěvků

1 thought on “Kanalizace, digitalizace a tak dále

  1. Pingback: Kanalizace, hasičské výročí a další – Hrbov-Svařenov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sixteen − 1 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..