Cyklovýlety a přírodní koupaliště #1

Na novém instagramovém profilu @hrbov_svarenov, který jsem založil nedávno, jsem začal s malým seriálem o tom, kterak se v okolí příjemně vykoupat. První z příspěvků, několik týdnů starý, ale zřejmě i dnes platný, teď uvádím i tady na webu.

☀️Počasí konečně nahrává koupačce a to je ideální chvíle k tomu, abych začal s malým letním seriálem o okolních přírodních koupalištích.

🗺 Začínáme v Netíně na Velkém netínském rybníku. Najdete ho v chatové oblasti mezi Netínem a Závistí, dostanete se k němu na kole pohodlně za 15 minut. A kolem něj vede asfaltová silnice. Autem tam ale většinou moc nezaparkujete.

🌭🍹 Občerstvení si musíte vzít vlastní nebo je koupit v restauraci v Netíně, případně v McDonald’s u dálnice cestou.

🏖 Pláž kolem rybníka přímo není, nejlepší je asi přístup z hráze od stavidla po schůdkách. Okolní mola patří zdejším chatařům. Volný přístup je i od přítoku, ale ten nemám vyzkoušený.

🌡Teplota vody je podle mně už teď taková příjemná, nemusíte být otužilec.

💧🔍 A to hlavní – kvalita vody. Subjektivně – obstojná. Aktuálně plave na hladině pyl, na sinice je ale ještě čas a jiné znečištění jsem nezpozoroval. Koupu se tam pravidelně a nikdy jsem si nepřinesl žádnou kožní chorobu 🙂

Tolik z Netína, další přírodní koupaliště nabídnu zase příště.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × five =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..