Velikonoční opatření

Za normálních okolností by ode dneška děti po Hrbově a Svařenově hrkaly namísto zvonů, které až do soboty umlkly. Vzhledem k nouzovému stavu a nutným hygienickým opatřením ale není letos vhodné tuto tradici dodržet – alespoň v klasické podobě. Je nutné vyhnout se shromažďování, které je nad 2 osoby nedovolené. Na druhou stranu – vaše děti mohou být kreativní a v obvyklé časy začít hrkat a škrkat ze svých balkonů a oken. Jen se zbytečně neshromažďovat..

Stejně tak není vhodné během svátků osobně navštěvovat širší rodinu – je to zbytečné riziko zavlečení nákazy, o které její nositel ani nemusí vědět, nemusely se u něj projevit příznaky.

S ohledem na to se nebudou konat ani mše v kostele ve Velkém Meziříčí nebo jinde za účasti věřících. Přenášet je bude farnost na internetu pod tímto odkazem. Pokud můžete modlitbu bezpečně zprostředkovat i vašim prarodičům, určitě doporučuji. Pokud ne, nabízí se ještě volně šířený tv kanál NOE, rádio Proglas a zásadní mše samozřejmě přinese i Česká televize.

Hrkání v Hrbově by bylo dnes v 18:00 (ve Svařenově v 19:00), v pátek v 6:00 (7:00), 12:00 a 18:00 (19:00), a na Bílou Sobotu 6:00 (7:00), 12:00 a 18:00 (19:00). Ještě jednou ale upozorňuji, že by vlastně šlo o nedovolené shromáždění.

Za sebe ještě doplním – čeští a moravští biskupové vyzývali k tomu, aby si lidé za oknem zapálili svíčku. Pozor na to – hasiči kontrují: svíčka za oknem může způsobit požár – třeba kvůli zácloně.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × 4 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..