Informace k nákaze novým koronavirem

Přestože se k vám informace dostávají ze všech stran, možná stále trochu v tomto tématu tápete nebo máte i teď některé nezodpovězené otázky. Níže bych proto rád nabídnul ověřené a relevantní zdroje, které vám pomohou.

Veškeré aktuální a dostupné informace najdete rychle a jasně na jednom místě u nás na televizním kanálu ČT24 a na našem webu – www.ct24.cz. Spolu s tím nás můžete sledovat na facebooku, instagramu a twitteru. Nestrašíme, informujeme.

Pokud vás zajímají konkrétní opatření Města Velké Meziříčí , stačí kliknout na web úřadu.

Pokud sami cítíte, že patříte do skupiny rizikových osob, které mohou být nakaženy novým typem koronaviru, kontaktuje konzultační linku krajské hygienické stanice a poraďte se. V provozu je standardní denní telefonní linka i krizová linka mimo pracovní dobu.

Pokud existuje reálné riziko, že jste nakažení novým typem koronaviru, snažte se zamezit jeho případnému šíření – nekašlejte do prostoru, kašlejte do rukávu, virus se šíří kapénkovou cestou. Nechoďte do ordinací, necestujte hromadnou dopravou – můžete infikovat okolí a kontaminovat přepravní prostory či ordinace. Co nejdříve zavolejte lékaři nebo hygienikům.

V případě, že se na vás vztahuje karanténa, dodržujte ji.

Už teď platí i další opatření – zrušení školní výuky, zákaz akcí na 100 účastníků atd. (další možná budou přibývat). Nařízení i doporučení dodržujte v zájmu svém i svých blízkých. Pokud potřebujete poradit, jak vyřídit třeba ošetřovné, poradí vám web ministerstva školství.

Ještě jednou opakuji – aktuální informace a případná nová sanitární opatření vám rychle a jasně dodají (nejen) média veřejné služby – Česká televize a Český rozhlas.

Archiv příspěvků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 3 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..